AKO NA ESEROČKU: návod na použitie pre jej vlastníkov

Školenie pre majiteľom & konateľov eseročiek “Eseročka ľudskou rečou 2024” je tu. Tentoraz je hotové, nahraté ako videoškolenie: netreba čakať, stačí si ho pustiť. Streaming now. 

Prejdeme si napríklad: 

  • čo všetko eseročka či jej zakladateľ platí a z čoho sa zas neplatí nič?
  • chcem zamestnať zamestnancov, príbuzných, nezávislých dodávateľov, programátora z Indie či seba
  • možné i menej možné daňové výdavky: paušalizácia majetku na 80%, auto firemné vs súkromné, pracovné cesty či dokonca investície?

  • ako vyberať i nevyberať peniaze z vlastnej eseročky: “pokladnica”, “fakturujem ako živnostník”, mesačná mzda, odmena konateľa či dividenda
  • dá sa vôbec nejako legálne optimalizovať? pokročilé tipy a napr. aj patent box
  • čo všetko musím ako konateľ vedieť: nesympatické režimy a konkurz, profíci, ktorí sa mi o eseročku majú starať, možné dodanenia, pokuty a iné sankcie

  • DPHčka: kedy sa mojej eseročky týka, aj keď nie je platiteľom. Kedy sa ním musím stať a kedy sa musím registrovať inak? Ako funguje odpočítanie DPH či kedy príde nadmerný odpočet? 
  • fakturácia služieb do EU či USA či povinná registrácia podľa § 7a?
  • e-shop s digitálnymi produktmi či tovarom: povinné registrácie pre predaj do EÚ a režimy, v ktorých sa to celé musí odohrávať

Skrátka: základné pravidlá a tipy z praxe, ktoré potrebuješ pri podnikaní ovládať. Samozrejme: ľudskou rečou 💙

Podrobný obsah všetkých – troch – častí tuto.

Školenie bolo nahraté v máji 2024. Zatiaľ však takmer všetko uvedené v školení platí. Dokonca spomínam aj niektoré z nových pravidiel pre DPHčku, ktoré platia od r. 2025. Od augusta 2024 sa však trochu posunuli hranice škôd pri možných daňových trestných činoch, od septembra 2024 sa zas zmenili čísla stravného pre pracovné cesty i pracovné dni. Súčasťou zakúpeného školenia sú teda aj informácie ohľadne aktuálnych čísiel. A vlastne: o všetkých prichádzajúcich zmenách pravidiel, zákonov a čísiel píšem v e-mailovom newsletteri. Určite Ti teda neujdú.

Stačí si ho pustiť, rovno aj teraz. 

O autorovi: Peter Furmaník

Fanúšik podnikania a jednoduchého, motivačného a priateľského podnikateľského prostredia. Nastavovač, vysvetľovač, autor a bloger so záľubou v poľudšťovaní jazyka podnikateľských zákonov. Špecializujem sa na spoluprácu s online a IT podnikateľmi či tvorcami obsahu.

Share This