Ako na daňové priznanie k DPH ľudskou rečou: nový eBook + nový web

Na blogu nie je väčšinou možné podrobnejšie rozpísať určitú tému či postup. Jednou z “naj” tém, na ktoré mi posielate otázky, je DPH – ako sa postupuje pri samozdanení, ako uviesť nákup tovaru z EÚ v daňovom priznaní k DPH, ako sa postupuje pri nákupe služby z EÚ či z krajín mimo EÚ či s akými znamienkami a v ktorých riadkoch sa uvádzajú dobropisy. Ako sa uvádza predaj tovaru či služby v rámci SR či do EÚ. Ako a kedy sa daňové priznanie k DPH podáva či ako sa žiada o vrátenie nadmerného odpočtu.

 

Napísal a pripravil som teda komplexný eBook, resp. pdf-kovú príručku “Ako na daňové priznanie k DPH – ľudskou rečou”. Začiatočníci aj mierne pokročilí podnikatelia či ich účtovníci v ňom nájdu napríklad:

 

  • základné pojmy týkajúce sa DPH, napísané ľudskou rečou
  • základné pravidlá pre DPH a pre vyhotovenie daňového priznania pre DPH
  • postup, ako vyhotoviť daňové priznanie k DPH krok po kroku na prípade fiktívnej firmy
  • najčastejšie situácie a príklady, ktoré pri svojom podnikaní zažíva slovenská firmy – dodanie tovaru či služieb do SR či do krajín EÚ, nákup (nadobudnutie) tovaru či služieb z krajín EÚ či z krajín mimo EÚ (dovoz tovaru), dobropisy (opravy základu DPH)
  • do ktorého zdaňovacieho obdobia daný obchod zaradiť či za aké zdaňovacie obdobie a ako sa daňové priznanie k DPH podáva
  • každý príklad obsahuje aj náhľad vyplneného daňového priznania k DPH – danú situáciu je teda možné pochopiť hneď a prakticky
  • 60 strán, vyše dvoch desiatok situácií a ich riešení

 

Podrobnejší obsah a ďalšie informácie vrátane možnosti stiahnuť si eBook nájdete tu. Verím, že Vám eBook bude dobrým pomocníkom.

 

Zároveň Vás pozývam aj na nový web DanovePriznanieDPH.sk s bezplatnými článkami. Niektoré tam už sú, iné budú pribúdať, nezabudnite sa preto prihlásiť na odoberanie noviniek emailom. Blog sa bude hlbšie špecializovať na tému DPH a postupy, ako vyhotoviť daňové priznanie k DPH. Táto podnikateľská téma však určite nezmizne ani z ĽudskouRečou.sk – DPH-čke spolu s ďalšími témami sa budem venovať aj naďalej.

 

O autorovi: Peter Furmaník

Fanúšik podnikania a jednoduchého, motivačného a priateľského podnikateľského prostredia. Nastavovač, vysvetľovač, autor a bloger so záľubou v poľudšťovaní jazyka podnikateľských zákonov. Špecializujem sa na spoluprácu s online a IT podnikateľmi či tvorcami obsahu.

Vložiť komentár

Share This