Daňové priznanie 2011: tlačivá a základné pravidlá

Každý, kto v dnešnej dobe, vypĺňa tlačivá daňových priznaní či účtovných výkazov ručne,  je podľa mňa trochu čudák. Plytvá totiž časom, energiou a zvyšuje rizikovosť chýb. Pracovným prostriedkom súčasnosti sú účtovné softvéry – či už platené alebo freewary. A samozrejme PC, internet a tlačiareň.

Napriek tomu som tu orientačne sprístupnil na stiahnutie tlačivá daňových priznaní k dani z príjmov fyzických osôb pre r. 2011 – teda rok, ktorý práve uzavierame:

 

Daňové priznanie k dani z príjmov fyzických osôb 2011 – typ A (zamestnanci)

Daňové priznanie k dani z príjmov fyzických osôb 2011 – typ B (SZČO, živnostníci, umelci a všetci ostatní)

Výkaz o majetku a záväzkoch (účtovný výkaz pre SZČO, vedúce jednoduché účtovníctvo, povinná príloha k daňovému priznaniu)

Výkaz o príjmoch a výdavkoch (účtovný výkaz pre SZČO, vedúce jednoduché účtovníctvo, povinná príloha k daňovému priznaniu)

Kto musí a kto nemusí podávať daňové priznanie, čo okrem daňového priznania, aké výhody a možnosti môžeme využiť a na čo nezabudnúť – na túto tému samostatný článok na Investujeme.sk.

 

O autorovi: Peter Furmaník

Fanúšik podnikania a jednoduchého, motivačného a priateľského podnikateľského prostredia. Nastavovač, vysvetľovač, autor a bloger so záľubou v poľudšťovaní jazyka podnikateľských zákonov. Špecializujem sa na spoluprácu s online a IT podnikateľmi či tvorcami obsahu.

Vložiť komentár

Share This